{ "title": "Kabak Çekirdeği Yetiştiriciliği", "image": "https://www.cekirdek.gen.tr/images/kabak-cekirdegi-yetistiriciligi.jpg", "date": "19.01.2024 05:10:23", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "Kabak Çekirdeği Yetiştiriciliği, Kabak çekirdeği, ülkemiz tarımsal faaliyetleri açısından önemli bir ekonomik değerdir. Kabak çekirdeğinin elde edilmesi mevsimsel koşullar ve pazar koşullarına göre değişiklik gösterir. Genel olarak ülkemiz de yetiştirilen kabak çekirdeği, iyi yetişebilmesi için hava sıcaklığının yeterli seviyede olması gerekir. Kabak çekirdeği daha çok yazlık kabaktan elde edilir. Ayrıca kabak, yemeklik, kurutmalık ve hayvan yemi olarak değerlendirilir. Ülkemizde yıllık kabak çekirdeği üretimi yaklaşık 30-35 bin ton civarındadır. Bu üretimin üçte biri İç Anadolu bölgesinde üretilmektedir. Kabak çekirdeği genel olarak çerez olarak değerlendirilir. İçeriğinde bulunan zengin vitamin ve mineral, insan bedeninin ihtiyacı olan yüksek besin kaynaklarını oluşturur.